Blijf op de hoogte!

Via deze website informeren wij u over actuele ontwikkelingen en activiteiten in de gemeente Hellendoorn met betrekking tot het Hulpfonds, het Kindpakket en de Gebruiksgoederenregeling. U kunt ons ook volgen via Facebook of Instagram.

Nieuws

Interview met ‘oude’ en nieuwe voorzitter Hulpfonds

Een mooi interview in Twents Volksblad met oud-voorzitter Peter de Noord en onze nieuwe voorzitter Herman Eggink.

Lees verder

Tijdelijk aangepaste procedure Kindpakket

In verband met de corona-maatregelen kunnen wij op dit moment geen intakegesprekken houden. Daarom hebben wij de inschrijfprocedure voor het Kindpakket, in overleg met de gemeente, tijdelijk aangepast.

Lees verder

Gulle gift voor Hulpfonds

Na afloop van de strijd om de Curling Cup Nijverdal mocht het Hulpfonds 2020 euro in ontvangst nemen. Het team van Intersport Ramon Zomer heeft de Curling Cup Nijverdal dan wel gewonnen, maar het Hulpfonds voelt zich ‘de grote winnaar’ van dit evenement.

Lees verder

Hulpfonds is verhuisd naar het gemeentehuis

Het Hulpfonds is per 1 oktober verhuisd naar het Huis voor Cultuur en Bestuur. Het Kantoor aan de Maximastraat, waar we tot nu toe zaten, bleek toch niet zo geschikt voor het ontvangen van veel klanten.

Lees verder

Gemeentelijke bezuinigingen en het Hulpfonds

Dat de gemeente Hellendoorn flink moet bezuinigen is duidelijk. En dat ook het Hulpfonds Hellendoorn daar zijn steentje aan zal moeten bijdragen, snappen we. Daarom zijn we akkoord gegaan met een forse korting op ons budget voor het Kindpakket.

Lees verder

Tweede hands e-bike

Deze week zijn we geweest bij een man die een nieuwe e-bike nodig had. Hij is 56 jaar, afgekeurd en kan maar heel beperkt lopen. Maar wat hij wel kan is fietsen, althans met een elektrische fiets.

Lees verder

Wat een lamp op marktplaats teweeg kan brengen

Van de week kwam er een man op het spreekuur voor het Kindpakket, nadat hij bij toeval in contact kwam met één van onze vrijwilligers…

Lees verder

Belastingschuld

We waren onlangs bij een gezin dat net uit de schuldsanering was. Meneer had een eigen bedrijf gehad dat in de crisistijd failliet was gegaan en daar had het gezin zelf ook een grote schuld aan overgehouden. Die konden ze niet oplossen, ook al had mevrouw wel werk.

Lees verder