Blijf op de hoogte!

Via deze website informeren wij je over actuele ontwikkelingen en activiteiten in de gemeente Hellendoorn met betrekking tot het Hulpfonds. Je kunt ons ook volgen via Facebook.

Nieuws

Trek op tijd aan de bel

Wie het financieel net kan redden, kan door een kleine tegenslag al in geldnood komen. Het overkwam Lieke.

Lees verder

Uitvoering Kindpakket en Gebruiksgoederen regeling is overgedragen aan de Gemeente Hellendoorn

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente, e-mail: inkomensondersteuning@hellendoorn.nl, tel: 0548-630000.

Lees verder

Collectieve zorgverzekering via gemeente

Medio november maken alle zorgverzekeraars hun premies en verzekeringen voor het nieuwe jaar bekend. Je hebt dan tot 31 december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Inwoners met een laag inkomen kunnen hierbij een beroep doen op de zogenoemde ‘Gemeentepolis’.

Lees verder

Energietoeslag aanvragen

Door de gestegen energiekosten gaat voor veel huishoudens de energierekening omhoog. Niet iedereen kan deze verhoging betalen. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van € 800. Deze wordt per huishouden één keer uitbetaald, omdat er per huishouden één energiecontract loopt.

Lees verder

Financiële problemen oplossen

Zie je dat mensen in jouw omgeving het financieel erg moeilijk hebben? En zou je ze graag willen helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

Lees verder

Laptop voor studie via Hulpfonds

Wat te doen als je vanuit de Participatiewet uitstroomt naar een reguliere baan en de mogelijkheid krijgt om daarvoor online een vakopleiding te volgen, maar geen geld hebt voor een laptop?

Lees verder

‘Onze deur staat nog steeds wijd open

Dat de drempel voor veel mensen best hoog is, weten we als Stichting Hulpfonds Hellendoorn maar al te goed. Mensen schamen zich voor hun financiële problemen of vinden dat ze ‘het zelf moeten kunnen’. Of ze weten niet dat ze bij het Hulpfonds terecht kunnen voor financiële steun.

Lees verder

Weinig te besteden? Dat pakken we samen aan!’

Dit is de titel van de flyer die elk jaar wordt uitgegeven door het Netwerk Sociale Zekerheid. Hierin vertellen verschillende organisaties hun verhaal over armoedebestrijding in de gemeente Hellendoorn en hoe zij zich inzetten voor mensen met een laag inkomen. Dat doen ze elk op hun eigen manier.

Lees verder

Kerstgift van H. Hartstra-stichting

27 november 2020 – Het Hulpfonds heeft een kerstgift ontvangen van 500 euro van de H. Hartstra-Stichting. Deze stichting is in de jaren ’60 opgericht door Henk Hartstra met als doel  financiële steun te verlenen o.a. aan organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van armoede. Aan het eind van elk jaar mogen de bestuursleden een “kerstgift uitdelen”.

Lees verder

Hulpfonds geeft lucht bij financiële problemen

Tijdelijk minder opdrachten als zzp-er, een arbeidscontract dat niet wordt verlengd, echtscheiding of een wasmachine die kapot gaat. Ook wie zijn financiën altijd goed op orde heeft, kan zomaar in financiële problemen komen.

Lees verder

“Dankzij het Hulpfonds kan ik verder”

Geen huis, geen inkomen, geen eten. Direct na haar scheiding zag het leven van Maria (niet haar echte naam) er weinig hoopvol uit. Dat veranderde toen ze in contact kwam met de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

Lees verder

Hulpfonds maakt wereld van verschil

Een renteloze lening voor de aanschaf van laptops voor kinderen van statushouders, geld voor wandelschoenen, een koelkast, een wasmachine of een treinkaartje, of financiële ondersteuning bij echtscheiding. De hulpvragen waarmee mensen de eerste helft van 2020 aanklopten bij de stichting Hulpfonds Hellendoorn waren weer zeer divers.

Lees verder

Gulle gift voor Hulpfonds

Na afloop van de strijd om de Curling Cup Nijverdal mocht het Hulpfonds 2020 euro in ontvangst nemen. Het team van Intersport Ramon Zomer heeft de Curling Cup Nijverdal dan wel gewonnen, maar het Hulpfonds voelt zich ‘de grote winnaar’ van dit evenement.

Lees verder

Tweede hands e-bike

Deze week zijn we geweest bij een man die een nieuwe e-bike nodig had. Hij is 56 jaar, afgekeurd en kan maar heel beperkt lopen. Maar wat hij wel kan is fietsen, althans met een elektrische fiets.

Lees verder

Belastingschuld

We waren onlangs bij een gezin dat net uit de schuldsanering was. Meneer had een eigen bedrijf gehad dat in de crisistijd failliet was gegaan en daar had het gezin zelf ook een grote schuld aan overgehouden. Die konden ze niet oplossen, ook al had mevrouw wel werk.

Lees verder