Blijf op de hoogte!

Via deze website informeren wij je over actuele ontwikkelingen en activiteiten in de gemeente Hellendoorn met betrekking tot het Hulpfonds en de Gebruiksgoederenregeling. Je kunt ons ook volgen via Facebook.

Nieuws

Trek op tijd aan de bel

4 februari 2023 – Wie het financieel net kan redden, kan door een kleine tegenslag al in geldnood komen. Het overkwam Lieke.

Lees verder

Uitvoering Kindpakket overgedragen aan gemeente

15 december 2022 – Het Hulpfonds heeft per 15 december 2022 de uitvoering van het Kindpakket overgedragen aan de gemeente Hellendoorn.

Lees verder

Collectieve zorgverzekering via gemeente

31 oktober 2022 – Medio november maken alle zorgverzekeraars hun premies en verzekeringen voor het nieuwe jaar bekend. Je hebt dan tot 31 december 2022 de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Inwoners met een laag inkomen kunnen hierbij een beroep doen op de zogenoemde ‘Gemeentepolis’.

Lees verder

Energietoeslag aanvragen

4 augustus 2022 – Door de gestegen energiekosten gaat voor veel huishoudens de energierekening omhoog. Niet iedereen kan deze verhoging betalen. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van € 800. Deze wordt per huishouden één keer uitbetaald, omdat er per huishouden één energiecontract loopt.

Lees verder

Financiële problemen oplossen

3 november 2021 – Zie je dat mensen in jouw omgeving het financieel erg moeilijk hebben? En zou je ze graag willen helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

Lees verder

Laptop voor studie via Hulpfonds

14 april 2021 – Wat te doen als je vanuit de Participatiewet uitstroomt naar een reguliere baan en de mogelijkheid krijgt om daarvoor online een vakopleiding te volgen, maar geen geld hebt voor een laptop?

Lees verder

‘Onze deur staat nog steeds wijd open

11 februari 2021 – Dat de drempel voor veel mensen best hoog is, weten we als Stichting Hulpfonds Hellendoorn maar al te goed. Mensen schamen zich voor hun financiële problemen of vinden dat ze ‘het zelf moeten kunnen’. Of ze weten niet dat ze bij het Hulpfonds terecht kunnen voor financiële steun.

Lees verder

Weinig te besteden? Dat pakken we samen aan!’

12 januari 2021 – Dit is de titel van de flyer die elk jaar wordt uitgegeven door het Netwerk Sociale Zekerheid. Hierin vertellen verschillende organisaties hun verhaal over armoedebestrijding in de gemeente Hellendoorn en hoe zij zich inzetten voor mensen met een laag inkomen. Dat doen ze elk op hun eigen manier.

Lees verder

Vergoedingen Kindpakket en Gebruiksgoederenregeling

10 januari 2021 – Heeft u nog bonnen/facturen die in aanmerking komen voor vergoeding uit het Kindpakket 2020 of de Gebruiksgoederenregeling 2020? Lever ze dan in vóór 29 januari a.s.. Daarna is vergoeding niet meer mogelijk.

Lees verder

Kerstgift van H. Hartstra-stichting

27 november 2020 – Het Hulpfonds heeft een kerstgift ontvangen van 500 euro van de H. Hartstra-Stichting. Deze stichting is in de jaren ’60 opgericht door Henk Hartstra met als doel  financiële steun te verlenen o.a. aan organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van armoede. Aan het eind van elk jaar mogen de bestuursleden een “kerstgift uitdelen”.

Lees verder

Sinternet steunt Kindpakket

6 november 2020 – Rond 5 december krijgen veel mensen bezoek van Sint en Piet. Wie dit speciale duo boekt via Sinternet (www.facebook.com/sinternetnijverdal), steunt daarmee tegelijkertijd een goed doel. Sinternet hanteert hiervoor twee criteria: het moet  lokaal zijn en voor kinderen. De keuze viel vorig jaar op het Kindpakket in de gemeente Hellendoorn.

Lees verder

Hulpfonds geeft lucht bij financiële problemen

4 oktober 2020 – Onverwachte tandartskosten, tijdelijk minder opdrachten als zzp-er, een arbeidscontract dat niet wordt verlengd, echtscheiding of een wasmachine die kapot gaat. Ook wie zijn financiën altijd goed op orde heeft, kan zomaar in financiële problemen komen.

Lees verder

“Dankzij het Hulpfonds kan ik verder”

3 september 2020 – Geen huis, geen inkomen, geen eten. Direct na haar scheiding zag het leven van Maria (niet haar echte naam) er weinig hoopvol uit. Dat veranderde toen ze in contact kwam met de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

Lees verder

Bijdrage voor schoolgeld

5 augustus 2020 – Heeft u al bericht ontvangen over het schoolgeld of de (vrijwillige) ouderbijdrage van de school van uw kind? En heeft u moeite om aan deze financiële verplichting te voldoen? Als inwoner van de gemeente Hellendoorn komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het schoolgeld danwel de ouderbijdrage.

Lees verder

Hulpfonds maakt wereld van verschil

16 juli 2020 – Een renteloze lening voor de aanschaf van laptops voor kinderen van statushouders, geld voor wandelschoenen, een koelkast, een wasmachine of een treinkaartje, of financiële ondersteuning bij echtscheiding. De hulpvragen waarmee mensen de eerste helft van 2020 aanklopten bij de stichting Hulpfonds Hellendoorn waren weer zeer divers.

Lees verder

Interview met ‘oude’ en nieuwe voorzitter Hulpfonds

7 april 2020 – Een mooi interview in Twents Volksblad met oud-voorzitter Peter de Noord en onze nieuwe voorzitter Herman Eggink.

Lees verder

Tijdelijk aangepaste procedure Kindpakket

3 april 2020 – In verband met de corona-maatregelen kunnen wij op dit moment geen intakegesprekken houden. Daarom hebben wij de inschrijfprocedure voor het Kindpakket, in overleg met de gemeente, tijdelijk aangepast.

Lees verder

Gulle gift voor Hulpfonds

10 januari 2020 – Na afloop van de strijd om de Curling Cup Nijverdal mocht het Hulpfonds 2020 euro in ontvangst nemen. Het team van Intersport Ramon Zomer heeft de Curling Cup Nijverdal dan wel gewonnen, maar het Hulpfonds voelt zich ‘de grote winnaar’ van dit evenement.

Lees verder

Tweede hands e-bike

23 januari 2019 – Deze week zijn we geweest bij een man die een nieuwe e-bike nodig had. Hij is 56 jaar, afgekeurd en kan maar heel beperkt lopen. Maar wat hij wel kan is fietsen, althans met een elektrische fiets.

Lees verder

Wat een lamp op marktplaats teweeg kan brengen

23 januari 2019 – Van de week kwam er een man op het spreekuur voor het Kindpakket, nadat hij bij toeval in contact kwam met één van onze vrijwilligers…

Lees verder

Belastingschuld

23 januari 2019 – We waren onlangs bij een gezin dat net uit de schuldsanering was. Meneer had een eigen bedrijf gehad dat in de crisistijd failliet was gegaan en daar had het gezin zelf ook een grote schuld aan overgehouden. Die konden ze niet oplossen, ook al had mevrouw wel werk.

Lees verder