Blijf op de hoogte!

Via deze website informeren wij u over actuele ontwikkelingen en activiteiten in de gemeente Hellendoorn met betrekking tot het Hulpfonds, het Kindpakket en de Gebruiksgoederenregeling. U kunt ons ook volgen via Facebook of Instagram.

Nieuws

Vergoeding schoolgeld

Heeft u al bericht ontvangen over het schoolgeld of de (vrijwillige) ouderbijdrage van de school van uw kind? En heeft u moeite om aan deze financiële verplichting te voldoen? Als inwoner van de gemeente Hellendoorn komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het schoolgeld of de ouderbijdrage. U kunt hiervoor een beroep doen op het Kindpakket. Met…

Lees verder

Laptop voor studie via Hulpfonds

Wat te doen als je vanuit de Participatiewet uitstroomt naar een reguliere baan en de mogelijkheid krijgt om daarvoor online een vakopleiding te volgen, maar geen geld hebt voor een laptop?

Lees verder

Financiële steun voor gezinnen vanuit Kindpakket

Heb je kinderen en valt het niet mee om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen? Misschien kun je dan een beroep doen op het Kindpakket: een (financiële) voorziening  voor gezinnen met kinderen van 0 t/m 17 jaar, die rond moeten komen van een laag inkomen. Je kunt deze financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hellendoorn.

Lees verder

‘Onze deur staat nog steeds wijd open

Dat de drempel voor veel mensen best hoog is, weten we als Stichting Hulpfonds Hellendoorn maar al te goed. Mensen schamen zich voor hun financiële problemen of vinden dat ze ‘het zelf moeten kunnen’. Of ze weten niet dat ze bij het Hulpfonds terecht kunnen voor financiële steun.

Lees verder

Weinig te besteden? Dat pakken we samen aan!’

Dit is de titel van de flyer die elk jaar wordt uitgegeven door het Netwerk Sociale Zekerheid. Hierin vertellen verschillende organisaties hun verhaal over armoedebestrijding in de gemeente Hellendoorn en hoe zij zich inzetten voor mensen met een laag inkomen. Dat doen ze elk op hun eigen manier.

Lees verder

Vergoedingen Kindpakket en Gebruiksgoederenregeling

Heeft u nog bonnen/facturen die in aanmerking komen voor vergoeding uit het Kindpakket 2020 of de Gebruiksgoederenregeling 2020? Lever ze dan in vóór 29 januari a.s.. Daarna is vergoeding niet meer mogelijk.

Lees verder

Kerstgift van H. Hartstra-stichting

Het Hulpfonds heeft een kerstgift ontvangen van 500 euro van de H. Hartstra-Stichting. Deze stichting is in de jaren ’60 opgericht door Henk Hartstra met als doel  financiële steun te verlenen o.a. aan organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van armoede. Aan het eind van elk jaar mogen de bestuursleden een “kerstgift uitdelen”.

Lees verder

Sinternet steunt Kindpakket

Rond 5 december krijgen veel mensen bezoek van Sint en Piet. Wie dit speciale duo boekt via Sinternet (www.facebook.com/sinternetnijverdal), steunt daarmee tegelijkertijd een goed doel. Sinternet hanteert hiervoor twee criteria: het moet  lokaal zijn en voor kinderen. De keuze viel vorig jaar op het Kindpakket in de gemeente Hellendoorn.

Lees verder

Hulpfonds geeft lucht bij financiële problemen

Onverwachte tandartskosten, tijdelijk minder opdrachten als zzp-er, een arbeidscontract dat niet wordt verlengd, echtscheiding of een wasmachine die kapot gaat. Ook wie zijn financiën altijd goed op orde heeft, kan zomaar in financiële problemen komen.

Lees verder

“Dankzij het Hulpfonds kan ik verder”

Geen huis, geen inkomen, geen eten. Direct na haar scheiding zag het leven van Maria (niet haar echte naam) er weinig hoopvol uit. Dat veranderde toen ze in contact kwam met de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

Lees verder

Bijdrage voor schoolgeld

Heeft u al bericht ontvangen over het schoolgeld of de (vrijwillige) ouderbijdrage van de school van uw kind? En heeft u moeite om aan deze financiële verplichting te voldoen? Als inwoner van de gemeente Hellendoorn komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het schoolgeld danwel de ouderbijdrage.

Lees verder

Hulpfonds maakt wereld van verschil

Een renteloze lening voor de aanschaf van laptops voor kinderen van statushouders, geld voor wandelschoenen, een koelkast, een wasmachine of een treinkaartje, of financiële ondersteuning bij echtscheiding. De hulpvragen waarmee mensen de eerste helft van 2020 aanklopten bij de stichting Hulpfonds Hellendoorn waren weer zeer divers.

Lees verder

Interview met ‘oude’ en nieuwe voorzitter Hulpfonds

Een mooi interview in Twents Volksblad met oud-voorzitter Peter de Noord en onze nieuwe voorzitter Herman Eggink.

Lees verder

Tijdelijk aangepaste procedure Kindpakket

In verband met de corona-maatregelen kunnen wij op dit moment geen intakegesprekken houden. Daarom hebben wij de inschrijfprocedure voor het Kindpakket, in overleg met de gemeente, tijdelijk aangepast.

Lees verder

Gulle gift voor Hulpfonds

Na afloop van de strijd om de Curling Cup Nijverdal mocht het Hulpfonds 2020 euro in ontvangst nemen. Het team van Intersport Ramon Zomer heeft de Curling Cup Nijverdal dan wel gewonnen, maar het Hulpfonds voelt zich ‘de grote winnaar’ van dit evenement.

Lees verder

Tweede hands e-bike

Deze week zijn we geweest bij een man die een nieuwe e-bike nodig had. Hij is 56 jaar, afgekeurd en kan maar heel beperkt lopen. Maar wat hij wel kan is fietsen, althans met een elektrische fiets.

Lees verder

Wat een lamp op marktplaats teweeg kan brengen

Van de week kwam er een man op het spreekuur voor het Kindpakket, nadat hij bij toeval in contact kwam met één van onze vrijwilligers…

Lees verder

Belastingschuld

We waren onlangs bij een gezin dat net uit de schuldsanering was. Meneer had een eigen bedrijf gehad dat in de crisistijd failliet was gegaan en daar had het gezin zelf ook een grote schuld aan overgehouden. Die konden ze niet oplossen, ook al had mevrouw wel werk.

Lees verder