Nieuws

Laptop voor studie via Hulpfonds

Wat te doen als je vanuit de Participatiewet uitstroomt naar een reguliere baan en de mogelijkheid krijgt om daarvoor online een vakopleiding te volgen, maar geen geld hebt voor een laptop?

Als je vanuit de Participatiewet uitstroomt naar een reguliere baan en de mogelijkheid krijgt om daarvoor een vakopleiding te volgen, dan is dat een kans die je met beide handen wilt grijpen. Dat geldt in elk geval voor Judith (niet haar echte naam). Omdat het een online programma is, kan ze dit als alleenstaande moeder goed combineren met de zorg voor haar jonge kinderen. Geld voor een laptop heeft ze echter niet. Omdat Judith minder dan 110% van de bijstandsnorm verdient, verwees haar werkcoach haar naar de Stichting Hulpfonds Hellendoorn voor financiële steun.

Noodoplossing

Judith: “De coördinator van het Hulpfonds heeft heel goed meegedacht wat voor mij de beste oplossing zou zijn. Vanuit de Gebruiksgoederenregeling is de maximale vergoeding voor een laptop 300 euro. Maar voor deze opleiding moet de laptop aan bepaalde eisen voldoen. En ik wilde zelf ook echt een goeie zodat ik voorlopig niet weer hoef. Hierdoor was dit bedrag niet genoeg. Het Hulpfonds heeft toen voorgesteld dat ik, naast de bijdrage vanuit de Gebruiksgoederenregeling, een rentevrije lening kon krijgen voor het resterende bedrag. Hiervoor betaal ik minimaal 50 euro per maand. Maar als ik meer kan missen, doe ik meer. Ik heb nog nooit schulden gehad en wil er zo snel mogelijk vanaf! Ik zie dit echt als een noodoplossing. Natuurlijk had ik het benodigde bedrag ook eerst zelf bij elkaar kunnen sparen, maar dat duurt even. Nu kon ik gelijk met de opleiding starten. Voor de lening heb ik een ‘leenovereenkomst met kwijtschelding’ getekend. Dit houdt in dat, als ik elke maand de minimale aflossing betaal, aan het eind van de rit een deel van het bedrag wordt kwijtgescholden. En dat is natuurlijk ook superfijn!”

Over Stichting Hulpfonds Hellendoorn

Stichting Hulpfonds Hellendoorn ondersteunt inwoners van de gemeente Hellendoorn die over weinig geld beschikken. Wil je weten wat het Hulpfonds voor jou kan betekenen? Kijk dan op  www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl of bel  06-12 53 55 12.