Blijf op de hoogte!

De Stichting Hulpfonds Hellendoorn is opgericht om mensen met financiële problemen te helpen. Dus hebt u financiële problemen, neem contact met ons op (Hoe? Kijk onder contact). Hoe langer u wacht, hoe lastiger het meestal wordt om de problemen op te lossen. Wij helpen gratis en graag!

Nieuws

Wat een lamp op marktplaats teweeg kan brengen

23 januari 2019 – Van de week kwam er een man op het spreekuur voor het Kindpakket, nadat hij bij toeval in contact kwam met één van onze vrijwilligers…

Jan treft het. Hij ziet op marktplaats zijn geliefde lamp staan en ook nog voor een aantrekkelijke prijs.  Na telefonisch contact met de verkoper gaat hij er op een avond naar toe om de lamp te bekijken.  Hij wordt vriendelijk ontvangen en de lamp staat al klaar.  Mooi ding, maar de schakelfunctie is niet in orde.  De verkoper heeft inmiddels koffie ingeschonken.  Door het ontbreken van een goede schakelaar gaat  de koop jammer genoeg niet door.  Onder het koffiedrinken vertelt de verkoper over zijn moeilijke financiële omstandigheden en dat hij door handel via marktplaats probeert het hoofd boven water te houden. Voor zijn twee schoolgaande  kinderen is er niet voldoende geld om hen mee te laten gaan op werkweek.  Jan is een van onze vrijwilliger bij het Kindpakket. Hij trekt de stoute schoenen aan en begint voorzichtig over de mogelijkheden die er zijn om aanvullende zaken te verkrijgen. De verkoper is verbaasd. Hij had nog nooit van het kindpakket gehoord, maar zal zich de komende week hierin gaan verdiepen.  Na de koffie worden handen geschud. Jan gaat de deur uit.

Deze week kwam de man op het spreekuur bij het kindpakket. We konden hem prima helpen met de kosten voor de werkweek op school.