Historie

De Stichting Hulpfonds Hellendoorn is opgericht door een samenwerkingsverband van het platform Werk en Inkomen, de gemeente Hellendoorn en de plaatselijke kerken.

De plaatselijke kerken zagen hun uitgaven aan mensen met financiƫle problemen steeds verder oplopen en de gemeente Hellendoorn zag dat zij door regelgeving beperkt was in de hulp die ze zou willen geven. Dit leidde tot de gedachte om een particuliere stichting op te richten die in nauwe samenwerking met de gemeente hulp zou kunnen bieden aan mensen met financiƫle problemen.

Op 29 mei 2006 is vervolgens de Stichting Hulpfonds Hellendoorn opgericht en van start gegaan. Al doende heeft de Stichting Hulpfonds Hellendoorn haar huidige werkwijze ontwikkeld.